Jdi na obsah Jdi na menu
 


Foto-workshop s Rosťou Stachem

22. 11. 2011

První víkend v listopadu jsem se vydal do Nasavrk na mnohými doporučovaný foto workshop - fotografování dravců, který už po několikáté pořádá Rosťa Stach ve spolupráci se sokolníkem Edou Školoudem a fotoškoda. Počasí sice nevypadalo nejlépe, ale i přesto se nás tam sešlo deset nadšených fotografů.

sova-palena2.jpg


Rosťa měl moc hezky připravenou úvodní prezentaci, na které chtěl poukázat na základní typy a tryky pro fotografování zvířat. Navíc ukázal spoustu svých nádherných fotek ze všech koutů světa. Po pár skleničkách vína byla debata o fotografování a fototechnice v plném proudu.

 

 

pustik-bradaty.jpg


Fotografovali jsem tyto druhy zvířat: výr velký, sýček obecný, sova pálená, puštík bradatý, puštík obecný, káně Harisova, orel skalní, orel mořský a kuna skalní.
Zvláště letovky dravců otestovaly naší techniku a poukázaly na všechny klady a zápory toho či jiného modelu fotoaparátu či objektivu.

 

 

kuna-skalni.jpg


Musím říct, že tento kurz byl perfektní a to i bez té nej profi techniky (kterou si člověk mohl jako bonus zapůjčit a vyzkoušet od fotoškoda). Vyzkoušel jsem si v takřka "laboratorních" podmínkách fotografovat dravce a kunu, tak jak by to šlo ve volné přírodě jen velmi obtížně.

Můžu tedy tento foto workshop než doporučit.

 

sycek-obecny.jpg


 

pustik-bradaty2.jpg

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář